Preventia cancerului de san

In cadrul programului de preventie a cancerului de san va oferim

  • Instruire privind autoexaminarea
  • Investigatie non-invaziva a circulatiei de la nivelul sanilor
  • Recomandari personalizate

1 din 8 femei risca sa dezvolte cancer la san. La orice anomalie depistata va recomandam sa va prezentati la medic.

Cunoasterea propriului corp si a modificarilor fiziologice este foarte importanta in prevenirea afectiunilor grave. Importanta este evaluarea periodica!

Auto-examinarea sanilor este primul pas, dar singura nu reduce numarul deceselor cauzate de cancerul de san! Majoritatea anomaliilor descoperite la auto-examinarea sanilor nu sunt cancere, dar o mica proportie sunt. Descoperirea bolii in stadiu precoce poate salva viata femeii.

Cu ajutorul unui dispozitiv medical complet non-invaziv, care functioneaza cu lumina din domeniul vizibil, putem evidentia potentialele anomalii vasculare asociate cancerelor de san, incepand de la dimensiunea de 7 mm, neoplasmele sub 1,8 cm fiind considerate ca nepalpabile.

Nu exista pericolul radiatiilor sau alte riscuri pe care le au alte metode de investigare, putand fi folosit la orice varsta, inclusiv la adolescente sau persoane tinere. Rezultatele nu sunt influentate de prezenta implanturilor mamare care creeaza probleme altor mijloace de diagnosticare.

Nu poate detecta toate marimile, pozitiile si tipurile de anormalitati ale sanilor, evidentiind doar anomaliile vasculare prezente in afectiunile maligne, asfel putand face diferenta intre o formatiune benigna si una cu potential malign.

Orice umflatura la nivelul sanului, secretie mamelonara sau modificare la nivelul sanului ar trebui investigata.

In functie de varsta pacientei si modificarile descoperite, se fac recomandari personalizate in scopul prevenirii aparitiei unor afectiuni grave.

Atentie: Cancerul mamar la barbati este o boala rara, dar afecteaza aproximativ 1000 de barbati pe an in SUA. Varsta medie de aparitie este de 60 de ani, dar aceasta boala se poate instala si la varste mai mari sau mai mici. De multe ori exista prezentare la medic si un diagnostic tardive.