Regimuri alimentare recomandate in diferite afectiuni

In functie de afectiunile prezentate de pacient, putem crea o recomandare personalizata, constand in regim alimentar, suplimente nutritive adecvate si activitate fizica.

Asa cum exista o dieta recomandata pacientilor care sufera de ulcer gastric si,anume, dieta din afectiunile biliare, exista si o dieta in osteoporoza, in colonopatii, alimente recomandate sau nu in endocrinopatii, neoplasme diverse etc.

In functie de carentele existente (ex: deficit de calciu sau fier) si afectiunile prezente, se pot recomanda suplimente nutritive care sa acopere necesarul zilnic, ce nu poate fi obtinut doar prin  dieta recomandata (Ex. suplimente cu fier, calciu, complex de vitamine B, fibre alimentare, etc.) in functie de nevoia fiecaruia.

Oferim diete personalizate in functie de istoricul medical al pacientului si afectiunile coexistente.

Principalele afectiuni care necesita o dieta deosebita sunt:

  • dislipidemiile
  • diabetul zaharat
  • hiperuricemia (guta)
  • hepatitele
  • bolile enterale (colitele)
  • obezitatea
  • subponderalitate

Servicii oferite:

Are rolul de a face evaluarea completa a starii de sanatate, a statusului nutritional, metabolic si mental al pacientului, analiza obiceiurilor alimentare, a stilului de viata, efectuarea de masuratori antropometrice necesare pentru completarea dosarului pacientului. in urma acestei consultatii si in functie de valorile analizelor de sange se poate obtine la cerere, o dieta personalizata, contra cost.

Durata: 30 min

Este necesar pentru evaluarea generala a starii de sanatate si include: hemoleucograma,  creatinina, uree, ALT/TGO, AST/TGP, profil lipidic (colesterol total, trigliceride, HDL-colesterol, LDL -colesterol), calciu total, calciu ionic, sideremie, glicemie, hemoglobina glicozilata, T3, TSH.

Nu se poate elibera pe loc.

Se va elibera doar la cerere, in termen de 7 zile de la evaluarea initiala.

Contine indicatii personalizate in functie de istoricul medical, afectiunile coexistente, parametrii biologici, obiceiurile  alimentare, programul de lucru si stilul de viata personal, precum si de gradul de motivatie al pacientului.

Ea cuprinde atat indicatii asupra alimentatiei, cat si a exercitiilor fizice recomandate in functie de particularitatile individuale si conditia fizica a pacientului, in functie de carentele asociate, recomandarea de suplimente nutritive care sa acopere necesarul zilnic, ce nu poate fi obtinut doar prin  dieta, recomandarea suportului psihologic adecvat.

Durata: 30 min

In cadrul acestor consultatii se vor evalua parametrii antropometrici, se va adapta programul personalizat in functie de preferinte, urmarind mentinerea gradului de motivatie si confort al pacientului.

Numarul acestora este stabilit in functie de severitatea afectiunii si obiectivele stabilite.

Durata: 30 min