Terapia cromatica

In dorinta de a reduce efectele secundare ale terapiilor alopate, clinica noastra recomanda terapia cromatica (Bioptron), metoda complet non-invaziva de utilizare a culorilor in scopul echilibrarii energiei corpului, actionând unitar asupra mintii, corpului si sufletului, incarcând rezervele de energie ale pielii si ale organelor interne, crescând imunitatea organismului care se va putea auto-regla prin stimulare naturala.

Este recomandata ca monoterapie sau complementar, in functie de afectiune.

Lumina Bioptron este o lumina polarizata, policromatica, cu lungimi de unda cuprinse intre 480nm si 3400nm, nu contine radiatie UV, este o lumina incoerenta, diferita de cea laser, având energie joasa, penetreaza suprafata de piele cu intensitate constanta care determina efectul de biostimulare.

 • Sedinta de terapie cu lumina polarizata 10 min
 • Sedinta de echilibrare prin terapie cromatica de 30 min
 • Sedinta de echilibrare prin terapie cromatica de 60 min
 • Consultatia initiala pentru stabilirea terapiei, care include prima sedinta
 • La pachetul de cinci sedinte, se ofera consultatia gratuit

Cele mai frecvente aplicatii ale terapiei cu lumina Bioptron

 1. Tratarea plagilor: plagi post-traumatice, arsuri, plagi postoperatorii, ulcere de decubit, ulceratii ale gambei;
 2. Calmarea durerii reumatismale (osteoartrita, artrita reumatoida, artroza), fizioterapie (durere de umar sau lombara, sindrom de canal carpian etc), posttraumatisme de parti moi musculo-scheletale;
 3. Afectiuni dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, infectii cutanate, afectiuni bucale;
 4. Sindromul depresiv sezonier;
 5. Afectiuni pediatrice dermatologice, infectii acute de cai aeriene superioare (raceala comuna, laringita, sinuzita);
 6. Afectiuni ale noilor nascuti – postinjectional, ulcere de presiune, leziuni traumatice, prurit cutanat;
 7. Bioptron pentru frumusete prin programul de regenerare celulara.

Toate aparatele pentru terapia cu lumina BIOPTRON sunt fabricate in Elvetia de catre BIOPTRON AG. Compania BIOPTRON AG este elvetiana si a devenit membru a grupului Zepter la mijlocul anilor ’90. Rezultatele notabile in domeniul terapiei cu lumina se datoreaza cercetarilor stiintifice, experientei si potentialului grupului Zepter. Decoperirile au fost implementate continuu in productia sistemului de terapie cu lumina BIOPTRON.

Culorile care ne inconjoara au deasemenea efect adjuvant, uneori chiar curativ, intr-o serie de afectiuni. De la culoarea peretilor camerei, la hainele pe care le purtam, la culoarea pixurilor pe care le preferam, chiar a fructelor si legumelor pe care le mâncam.

Se folosesc astfel cele 7 culori ale luminii solare, asociate celor sapte centrii energetici (chakre) prin care corpul omenesc comunica cu mediul inconjurator, asigurand un permanent schimb de energii subtile.

Principiul color terapiei se bazeaza pe faptul ca in momentul producerii unei afectiuni, starea de sanatate a organului respectiv este afectata si implicit este afectata si frecventa energetica  a organului respectiv.

Se recomanda un numar minim de cinci sedinte de echilibrare, in unele afectiuni terapia putand sa se prelungeasca (constipatie, depresie, artroze) in functie de vechimea bolii si starea de hidratare a pacientului, pana la câteva luni.