Medicina Alternativa

Medicina altenativa cuprinde o serie de tratamente si terapii neconventionale; unele sunt mai cunoscute, altele mai putin cunoscute, dar toate au acelasi scop: o stare de sanatate cat mai buna.

Medicina alternativa nu se substituie medicinei alopate, care trateaza în principal efectele bolii, tendinta fiind sa ne îndreptam spre " medicina integrala " care sa abordeze individul si boala sub toate aspectele.

Medicina alternativa este complexul de metode de pastrare a sanatatii si de vindecare care pornesc de la o perspectiva "holistica" asupra lumii si vietii, abordand corpul ca pe un întreg: trup, suflet si minte integrat în Univers.

Terapiile alternative provin majoritar din cultura orientala si folosesc remedii provenite direct din natura, îndeosebi: structuri fizice, radiatii, energia si psihicul uman.

Acestea cuprind în esenta: terapii naturiste, terapii prin atingere si terapii prin miscare.

 • Terapiile naturiste cuprind: fitoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate – aromoterapia, terapia cu uleiuri – oleoterapia, terapia cu muguri de plante s.a.), apiterapia, homeopatia, mineraloterapia (argiloterapia, terapia cu cenusa vegetala, terapia cu carbune vegetal s.a.), terapia cu lipitori – hirudoterapia, zooterapia, terapia cu factori naturali (balneoterapia, talasoterapia, helioterapia, hidroterapia s.a.), dietoterapia (oligoterapia, dieta cu suplimente nutritive, alimentatia macrobiotica, alimentatia vegetariana, posturile s.a.), terapia radianta (radioterapia, magnetoterapia, cristaloterapia s.a.), terapia energetica (acupunctura, moxibustia, auriculoterapia, scalpoterapia, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanta, cosmoenergoterapia s.a.) si psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia, sofrologia, biofeedback-ul, vizualizarea, meditatia s.a.).
 • Terapia prin atingere cuprinde: osteoterapia, chiropractica, masajul, reflexoterapia etc
 • Terapia prin miscare cuprinde: yoga, tai qi chuan, qi gong

Mijloacele de tratament complementare includ: remedii naturiste (ceaiuri, tincturi, lipitori, insecte, radiatii, bioenergie s.a.), manipulari terapeutice si exercitii fizice.

 • Electroacupunctura

  Electropunctura este o metoda non-invaziva prin care punctele de presiune sunt stimulate prin impulsuri electrice delicate, ce inlocuiesc acele. Asadar, este o metoda complet nedureroasa. Aparatul identifica singur punctele cu rezistenta slaba, mecanism esential pentru eliminare durerii, iar acele cu varf rotunjit trimit impulsurile electronice inspre acel punct identificat. Avantajul…

  Mai mult
 • Terapia cromatica

  In dorinta de a reduce efectele secundare ale terapiilor alopate, clinica noastra recomanda terapia cromatica (Bioptron), metoda complet non-invaziva de utilizare a culorilor in scopul echilibrarii energiei corpului, actionând unitar asupra mintii, corpului si sufletului, incarcând rezervele de energie ale pielii si ale organelor interne, crescând imunitatea organismului care se…

  Mai mult
 • Reflexoterapia

  Reflexoterapia este o straveche metoda terapeutica fara efecte secundare sau nocive, eficienta la orice varsta, a carei tehnica de tratament este masarea talpilor, palmelor sau capului, in zonele corespunzatoare punctelor de proiectie a diferitelor organe ale corpului si asociata frecvent cu presopunctura. Talpile reflecta conformatia corpului, talpa dreapta guverneaza partea…

  Mai mult
 • Biorezonanta

  Analiza starii de sanatate prin biorezonanta utilizand Sistemul Quantum Magnetic Analyzer Analizorul functioneaza pe baza principiului cuantic al rezonantei electro-magnetice. Durata investigatiei nu depaseste 5 minute, raportul obtinut va fi livrat in format electronic (CD), impreuna cu recomandarile personalizate. Corpul uman este un agregat format dintr-un numar imens de celule…

  Mai mult